Koorts

Daar zit je dan om 06.00 uur beneden, terwijl iedereen nog lekker in bed ligt te slapen. Helaas kon ik niet meer in slaap vallen en ben ik dus maar naar beneden gegaan. Zoals altijd, eerst naar de toilet, daarna de hond uitlaten en eten & drinken geven. Nadat alles gedaan was heb ik de laptop aangezet, en ben ik met deze blog begonnen. Dit door de koorts van je dochter.

Ik zou even bij het begin beginnen. Gisteren toen wij onze dochter naar bed brachten, heb ik haar getemperatuurd. Mijn vriend gaf namelijk aan dat ze heel warm aan voelde, en dat ze in slaap was gevallen bij hem. Dat doet ze eigenlijk alleen wanneer zij niet in orde is. Dus ik temperaturen, komt ze op 40,1 graden koorts. Wauw, deze zag ik niet aankomen zo hoog. Ik heb daarom ook gekozen om haar niet te dik aan te kleden voor het slapen. Ik heb haar een shirt aangedaan, en natuurlijk wel met haar slaapzak. Maar verder niet nog eens een extra broek of iets. Zodat ze ook ergens nog een beetje koelte kan uithalen.

Rond half 1 in de nacht werd ze in eens rijzend wakker. Maar op een manier van, mama ik heb pijn, ik ben bang, wil je me helpen. Kunnen jullie het al voor je zien? Je kindje met koorts in bed, en dan zo huilend wakker worden. Ik vond het zo zielig van haar. Dus ik naar haar toe, licht aan. Meestal word ze dan al gelijk stil. Maar nu ook niet, ze zat bijna te shaken. 🙁 Haar gelijk uit bed gehaald, vast gehouden, ze werd daardoor wel gelijk stil. Maar aah, dat arme kind!

Nadat ze rustig was geworden, trilde ze nog een beetje van angst, maar was ze gelukkig weer aan het “kletsen”. Ze wees weer naar dingen, gaf een soort antwoord als ik iets vroeg. Dus dat gaat allemaal goed. Toch heb ik haar slaapzak voor de zekerheid maar even uitgedaan, en haar meegenomen naar onze kamer. Ze is even een half uurtje misschien wel een uurtje. Ik weet het niet meer. Bij ons komen liggen. Maar dit raad je nooit. Eerst bleef ze lekker rustig liggen, je zou denken dat ze dan in slaap valt. Maar juist niet!

Mevrouw was gewoon aan het rollenbollen, ging zitten en weer liggen. En dit ging een paar minuten lang door. Ik tegen haar; Tessel, ga ik gewoon liggen, anders brengt mama je weer naar je eigen bed toe. Dit had dus een werking van 20 minuten ongeveer, waardoor ik haar dus weer naar haar eigen bed bracht. Eerst weer even haar slaapzak aan doen, in bed gelegd, en ik ook weer naar mijn eigen bed. Ik dacht nog dit word brullen! Maar tot tegenstelling, ze was stil en viel vrij vlot weer in slaap. En tot nu toe (07.25 uur) slaapt ze nog. Straks als ze wakker is, nog een keer temperaturen in de hoop dat de koorts iets gezakt is! Ik ben benieuwd.

Fijne dag allemaal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*