Wat heb ik geleerd van onze dochter

Je zou graag kinderen willen. Je weet wat erbij komt kijken. En daar is in eens je kindje. Of het nou via een omweg is gegaan of via een natuurlijke manier. Het is altijd mooi om je kindje na de bevalling gelijk vast te mogen houden. Daar stopt je uit gaans leven, en begint je nieuwe leven. Ondanks dat je een nieuwe leven krijgt, heb ik daarvoor en zal daarna ook van alles geleerd hebben.

1️⃣Zo leerde wij nieuwe dingen sinds wij onze dochter hebben. Wij wisten dat je met een baby tot +-2 jaar niet kan communiceren doormiddel spraak. Maar je moet de huiltjes leren herkennen. Wanneer heeft ze honger, wanneer is ze moe, wanneer heeft ze een schone luier nodig, enzo. Gelukkig hebben wij ze uiterlijk herkend. Wij moesten doorvoor echt wel even oefenen/leren, voordat we alles geleerd hadden, waren we wel even een paar maanden verder.

2️⃣Naast de verschillende huiltjes, moet je ook erg veel geduld hebben. Wanneer je niet weet waarom je kindje huilt, moet je geduld bewaren. Want je kan niet tegen je kind schreeuwen, of zeggen dat ze moet praten. Ben je er toch even klaar mee, leg je kindje in de box en zoek even de rust op. Dit zodat je even op adem kan komen. Dit word ook door veel GGD’s geadviseerd. Omdat je niet weet wat je doet als je punt bereikt is. Gelukkig heb ik geleerd om geduldig te zijn, en desnoods tot 10 tellen.

3️⃣Toen onze dochter voor het eerst eten kreeg, wist ze niet wat er in der mond gedaan werd. Paar keer boos kijken, maar ze hield het binnen. Tot wen paar dagen later, je wist niet wat je zag. Mevrouw had der mond al open voordat wij het volgende hapje er was. Tot haar potje leeg was, dan wilde ze meer en begon ze weer te brullen. Zo goed wij het konden, hebben wij het haar een beetje “uitgelegd”. Zo hoopte wij dat ze minder snel geprikkeld was, wanneer het eten op was. Het leek voor ons gelukkig te werken. Zo heb ik dus geleerd, dat je spelenderwijs, kinderen van 6/7 maanden ook iets kan uitleggen. Als je het maar niet op de moeilijkste manier doet.

4️⃣En dan komen er ook momentel dat je ze “los” moet laten. Onze kleine dreumes houd van klimmen en klauteren. Het liefst loop ik de hele dag achter haar aan, om te zeggen dat ze niet moet klimmen. Omdat ze dan kan vallen. Maar dat heeft geen zin, zij leert zelf pas wanneer ze het heeft ontdekt. Ik heb dus echt moeten leren om haar los te laten gaan. Zodat ze zelf ontdekt waar ze wel en waar ze niet op of over kan klimmen.

Dit zijn onder andere de 4 punten die ik heb geleerd doormiddel van onze dochter. Wellicht zullen er op latere leeftijd nog veel meer dingen komen. Maar ik vind dit al heel fijn, dat ik dit nu allemaal kan. Vooral het geduld hebben, dat is het belangrijkste. Dit heb je nodig van 0 tot ik weet niet hoeveel jaar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*