Nieuwe start, nieuw recept

Vandaag weer gestart met een nieuwe week/nieuw werk. Met dit mooie weer kan je week toch ook niet beter beginnen! Gezellig , nieuwe en leuke collega’s. Werd vandaag super ontvangen, waardoor ik een leuke dag had. En gelijk mezelf kon en kan zijn op het werk. Maar ik zou vandaag niet over mijn nieuwe werk praten, maar over een nieuw recept.

Recept voor kinderen vanaf 1 jaar

Gisteren hebben wij een nieuw recept bereid en gegeten. Het je hebt het zo gemaakt, alleen moet je wel beschikken over een oven. Ikzelf en onze dochter vonden het lekker. Tessel vond het zo lekker dat ze boos was dat er niet nog meer was. Haha 😂 Mijn vriend vond het iets minder lekker. Maar niet zo vies, want hij kon nog wel een 2de keer opscheppen. Haha. Op de foto zie je wat het zou moeten worden.

Dit is een foto van het voorbeeld foto.

Nee, ik maakte maar een grapje. Het eten was goed gelukt, en ikzelf vond het er nog erg op lijken! Het recept heeft veel smaak, niet al te veel structuur, waardoor het voor de kinderen dus prima te eten is!🙂 Daarnaast kan je dingen natuurlijk weg leten. Zo hebben wij het zout weg gelaten. Vaak zit er in eten iets zout, en als je dan nog zelf zout moet of gaat toevoegen word het te veel zout voor de kinderen.

Benodigdheden

De benodigheden die hieronder benoemd worden, is voor een gezin van 3a4 personen. De volgende benodigdheden heb je nog voor dit recept;

  • 500 gram aardappels geschikt en in stukken.
  • 200 gram wortels geraspt en in plakes.
  • 250 gram kastanjechampions.
  • 2 EL olie.
  • 1 ui, gesnipperd.
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt.
  • 350 gram rundergehakt. (Ikzelf deed iets meer omdat wij wel gek op gehakt zijn🙈)
  • 2 TL Provençaalse kruiden.
  • 250 ml gezeefde tomaten (pak)
  • 50 ml melk.
  • 2 EL parneermeel.
  • 20 gram boter
  • Ovenschaal met +- 1,5 L inhoud.

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Dood in een pan met een flinke bodem water en wat zout(niet persen nodig) de aardappels samen met de wortels in 15-20 minuten gaar.

Stap 2: Borstel of veeg met een keukenpapier intussen de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten al omscheppend mee. Voeg het gehakt en de Provençaalse kruiden toe en bak het gehakt rul. Meng er de gezeefde tomaten door en bak het geheel al omscheppend nog ca. 2 minuten. Voeg peper naar smaak te. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.

Stap 3: Giet de aardappels en wortels af. Voeg de melk toe en prak ze met een camper tot een smeurige puree. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel de puree gelijkmatig over het gehakt. Strooi er het paneermeel over en verdeel er de ;kontjes boter over. Bak de gehaktschotel 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.

Zo zag het er bij ons uit net voordat hij de oven in ging!

Als jullie het gemaakt hebben, laten jullie dan een reactie achter wat jullie van het recept vonden? Zowel van jullie zelf als van de kinderen. 😊

Eet smakelijk! 👩🏼‍🍳

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*