Leuke low budget uitjes met kinderen

Iedereen kent het wel. Je wilt graag even een dagje weg, of alleen een ochtend/middag. Maar veel dingen kosten veel geld, of je moet er echt een hele dag zijn. Zoals de Efteling, dierentuinen, of andere pretparken. Maar ik deel graag met jullie low budget uitjes met kinderen.

 1. Picknicken
  Iedereen kent het wel. Heerlijke broodjes maken thuis, lekkere drinken meenemen. Daarnaast zorg je voor een grote kleed, een mandje waar alles in kan en een mooie plek waar je wilt picknicken. Het Picknicken kan je zo duur maken als je zelf wilt. Dit kan doormiddel van hoeveel eten en drinken je meeneemt, en waar je het koopt. Wanneer je brood bij de echte bakker haalt, is dat natuurlijk duurder, dan wanneer je het van de supermarkt vandaan haalt. Maar het mooist is eigenlijk, als je thuis nog brood hebt, om die te gebruiken. Echter is dat niet echt brood om “gezellig” ergens te picknicken. Al met al, je kan het zelf zo duur maken als je wilt.
 2. Monkey Town
  Een leuke binnenspeeltuin voor de kinderen. Ook hier scheelt het hoe duur het allemaal is. Wanneer je in het weekend gaat, is het €3 duurder, dan wanneer je door de weeks gaat. Dus heb jij vakantie, en ga je niet naar het buitenland, of andere vakantieparken. Ga dan op een doordeweekse dag naar Monkey Town! 1 Min puntje. Je mag helaas geen eten of drinken meenemen. Alleen de flesvoeding of borstvoeding mag meegenomen worden. Of als je kind een allergie heeft, mag het eigen eten en drinken mee hebben. Verder moet je alle consumptie bij hen kopen. Wees snel en ga thuis nog even eten en drinken voordat je weg gaat. En als je weer thuis komt.
 3. Hutten bouwen
  Heb je kinderen van wat oudere leeftijd? Dan is het leuk om een hut te gaan maken in een park/bos. Ga eerst met z’n alle lange stokken zoeken, vergeet geen touw mee te nemen en een schaar. Na het zoeken van takken ga je samen een hut maken. Dit kan je op zulken verschillende manieren doen! Laat het kind het bedenken hoe je de hut gaat maken. Neem van thuis wel even wat te eten, drinken, een kleedje en glazen mee. Zo kan je daar ook lekker lunchen, dat vinden kinderen helemaal geweldig om in hun eigen hut te eten en drinken.
 4. Natuurspeeltuin
  Heerlijk in de natuur bezig zijn is fijn, goed voor de gezondheid en je beweegt veel. De natuur speeltuinen zijn over het algemeen gratis. Er zijn verschillende natuurspeeltuinen in Nederland. Kijk van te voren even waar je heen wilt. Zo heb je bij sommige speeltuinen nog restaurants, en bij andere weer niet. Zo weet je of je zelf eten en drinken mee moet nemen of niet. Hier heb ik een paar natuurspeeltuinen: De hoef, Park Schothorst, Leiderdorp, Het woeste westen, en nog veel meer. Dit kan je via Google terug vinden. 🙂
 5. Avonturenbos Brussummerheide
  Gratis entree, je kan hier klimmen en klauteren. Hutten bouwen en nog veel meer avontuurlijke activiteiten. Ook zie je een paar kleine dieren op een veldje ernaast. Veel valt hier niet over te vertellen, ga vooral even kijken.

Dit zijn een aantal voorbeelden/ideetjes die jullie kunnen gaan doen. Ter zijnde tijd zal er meer ideeën bijkomen. Houd het daarom goed in de gaten, zodat je altijd up-to-date blijft.

Liefs, Anniek

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*