Koningsdag en heerlijk BBQ’en

Het is niet echt heerlijk weer voor Koningsdag en om de bbq aan te steken. In de ochtend regen gehad, waardoor je gelijk iets minder kan doen dan normaal. Als het een beetje droog is en goed weer, ga ik sneller naar buiten met Tessel dan wanneer het echt regent.

Koningsdag

Maar goed, hier voor in het park zijn ze al volop bezig met het klaar maken van hun plekje voor de rommelmarkt. Je geloofd het niet, maar hier waren ze al op 06.30 uur bezig om alle spullen enzo klaar te zetten.🇳🇱 Er reden al veel auto’s en bussen voorbij. Gelukkig deden wij hier niet aan mee. Normaal als het een beetje goed weer is, gaan wij rond 8 a 9 uur alles klaar zetten. Zodat we rond 10 uur klaar zijn voor Koningsdag. Eerder komen de mensen vaak toch niet. Maar dit jaar gingen wij niet staan. Nou ja, niet uitgebreid met heel veel spullen. En niet om dezelfde tijdstip, maar later. Mijn schoonouders stonden dit jaar ook later. Zijn stonden er rond 10.30 uur. En ik kwam tegen 11.45 uur naar buiten met 4 bakken met kleding van Tessel die weg kunnen omdat het al te klein is. 😁 Ze zit namelijk nu al met bijna 15 maanden in maatje 86/92😱 Dus kleding die zij niet meer past, gaat lekker de verkoop in! Wat moet je er anders mee toch?

Omdat ik dit jaar niet heel actief was, heb ik niet extreem verkocht. Maar bij mij gaat het vaan om de gezelligheid. En dat was er zeker!

HOE WAS JULLIE KONINGSDAG?

Bbq’en

Tijdens koningsdag heeft mijn vriend de bbq gebruikt. Gisteren hebben wij namelijk spareribs gemarineerd. Om deze weer vandaag te kunnen maken/opeten. De spareribs moeten namelijk +-6 uur op de bbq. De spareribs moesten langzaam gegaard worden. De ene keer moesten ze indirect bereid worden. De andere keer moesten ze in aluminiumfolie en indirect warm gemaakt worden. Dat zo steeds over en weer. Tussen door moesten wij zo nu en dan de ribs ook aflakken. Hiervoor gebruik je gewoon een bbq saus die jij lekker vind. Dit doe je om te zorgen dat je ribs niet uitdrogen.

Benodigheden

De marinade die wij hebben gebruikt is het volgende; (dit is genoeg voor 1,5 kg ribs)

  • 25 gram basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel zoete paprikapoeder
  • 1,5 theelepel chilipoeder (voeg meer toe als je het pittig wilt maken)
  • zout en peper naar smaak
  • bbq saus om af te lakken tijdens het bbq’en
  • ovenschaal
  • kwartje
  • Vleestang
  • en natuurlijk een BBQ

Dit allemaal voeg je in een oven schaal toe, en bedekt de spareribs helemaal met de marinade. Er mag bijna geen vlees zichtbaar zijn. Mocht je toch te kort komen, maak je dezelfde hoeveelheid. Wat je dan overhoud kan je bewaren. Doe nu ribs met marinade in vershoudfolie, en laat dit minimaal 4 uur marineren. Ons advies is dan ook, om het vlees een dag eerder te marineren. Zo weet je zeker dat het genoeg tijd heeft gehad om in te trekken.

Bereiding

Laat de spareribs op kamertemperatuur komen. Verwijder vervolgens het vlies aan de onderkant. Dit gaat heel gemakkelijk met behulp van een platte schroevendraaier of een ander plat, bot gereedschap. Kruid de spareribs naar eigen smaak minimaal 1 uur van te voren.

Plaats de spareribs indirect boven het vuur op ongeveer 105-120 graden. Laat de spareribs 2,5 tot 3 uur op deze temperatuur garen. Haal vervolgens de spareribs van het vuur en pak deze in aluminiumfolie, samen met wat vloeibare boter en basterdsuiker. Plaats de ingepakte spareribs terug en gaar nog 1,5 tot 2 uur door op dezelfde temperatuur. Pak de spareribs uit. (Let op: de spareribs en de folie zijn heel heet, gebruik dus hittebestendige handschoenen)

Plaats de spareribs nu weer terug op het rooster en smeer in met je favoriete BBQ-saus. Laat nog ongeveer een uurtje doorgaren tot de gewenste bite is behaald. Smeer de spareribs tussendoor iedere 20 nog even in met de saus.

LAAT JIJ WETEN WAT JE VAN DE SPARERIBS VOND?

Dit is het eindresultaat bij ons!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*