Eerste Paasdag

Vandaag is het alweer Pasen! En net als elk jaar, is er van alles te doen in Nederland. In de ene plaats wat meer dan in de andere. Maar er was vandaag genoeg te beleven.

Meppel

Vandaag zijn mijn vriend en ik naar Meppel gereden. Dat is plus minus 1 uur en 20 minuten rijden vanaf ons huis. Het scheelt dat onze dochter vandaag bij opa en oma mocht blijven, anders was het wat lastiger. Wij willen namelijk heel graag een Afrikaanse Braai kopen. Sommige van jullie zullen wel denken. Een braai? Wat is dat eigenlijk?
Een braai is eigenlijk een BBQ, maar dan maak je de kooltjes helemaal zelf, en het oogt als een soort oven. (Zie foto bovenaan) Maar als onze dochter lief mee zou gaan daarheen, hadden wij denk ik niet een goed gesprek met de verkopers/mensen kunnen voeren. Laat ik het zo zeggen, het zou een stuk lastiger zijn om een goed gesprek te voeren. Dus Tessel hebben wij vandaag even bij opa en oma gebracht.

Braai 🔥

Eenmaal in Meppel aangekomen te zijn, wisten wij niet wat we konden verwachten. Hoe zouden de mensen zijn? Hebben ze een huis of juist een winkel waar ze alles showen? Is het heel groot of juist klein? Er ging van alles door ons hoofd heen. Maar de mensen , Marjanne en Gerben , waren zeer vriendelijk, beleefd en echt een luistert oor voor je. Ze hebben geen winkel, maar wel huren ze ergens een loods waar hun voorraad in opgeslagen staat. De modellen die ze zelf hebben, hadden ze vandaag aangedaan zodat je het een beetje kon zien hoe het is, of hoe het kan worden wanneer je het plaatst. Het was tevens gewoon bij de mensen in de tuin, waardoor je ook echt vriendelijk ontvangen werd.

Eerst kwam Marjanne naar ons toe, ging het een en ander aan ons uitleggen, liet een aantal braai’s aan ons zien. En wat een mooie dingen zijn dat toch. Zeker als je ze in het echt ziet! Je hebt 2 kanten om te bereiden. Je kan zeggen dat je 1 indirect bereid en de ander direct boven het vuur bereid! Er zijn zoveel mogelijkheden en accessoires wat je er eventueel bij kunt nemen om nog meer te kunnen maken op de braai. Zo kan je ook een appeltaart of iets anders maken wat normaal in de oven moet!
Het merk waarvoor wij gekeken hebben is van HomeFires Braai. De eigenaar /winkel waar wij hebben gekeken heet Comfort Trade. Neem voor voorbeelden ook een kijkje op hun Facebook pagina! Stel je vraag als je die hebt, en ze reageren die zelfde dag nog.

Tijdens het uitleggen en vertellen, kwam Gerben er ook aan. Hij kwam later bij het gesprek omdat hij kippetjes aan het maken was op de braai! En lekker dat die waren🤤 Er werd ook netjes drinken aan geboden, dat is fijn als je ruim een uur in de auto hebt gezeten. Gerben vertelde zelf ook nog dat ze zelf naar Afrika zijn gegaan, en hoe het allemaal tot stand is gekomen. Zo heeft hij ook Jord leren kennen. Jord is een bekend persoon in de Braai / bbq wereld. Gerben had ook zelf foto’s gemaakt die in dat boek staan. Nadat hij er over had verteld, mochten wij dat boek meenemen naar huis.

Na leuke gesprekken, duidelijk uitleg, heeft mijn vriend een handtekening gezet voor de aanschaf van de braai!🖊

En omdat wij nog niks gedaan hebben met een braai, mogen wij een keer langs komen om de basis dingen bij hen te leren! Super fijn!😊

Al met al! Super mensen daar! Tweede paasdag staan ze ook weer voor jullie klaar van 12.00 tot 17.00 uur! Het is zeker de moeite waard om langs te gaan!

🐣FIJNE PASEN ALLEMAAL!🐣

Dit mooie boek hebben wij mogen ontvangen!
Tevens heeft Jord er zelf in geschreven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*