De 6 streken van onze dreumes

Ja, streken. Welke dreumes heeft/had dat eigenlijk niet? Ik denk dat iedere dreumes wel zijn of haar streken heeft of heeft gehad. Ik heb voor jullie onze dreumes streken op een rijtje gezet. Echter is dit het tot nu toe. Mochten er toch meer naar boven komen, dan zullen deze toegevoegd worden.

Hier de 6 streken van onze dreumes.

  1. Je aankijken als ze weet dat iets niet mag.
    Wanneer onze dreumes weet dat iets niet mag, kijkt ze je aan en gaat ze heel stiekem met der hand naar het geen wat niet mag. Bv ze mag niet aan de afstandsbedieningen zitten. Maar ze kijkt ons dan aan, en gaat “stiekem” met der hand naar de bedieningen. 🧐
  2. De hond plagen. 🐶
    Het klikt erg, de hond plagen, maar gelukkig valt het mee. Maar het is meer, wanneer onze dreumes wilt spelen met de hond, en de hond niet. Dan gaat ze achter de hond aan om met hem te spelen, maar dat wilt hij niet altijd. Uiteraard spreken wij haar daarop aan. Maar na het aanspreken geeft ze hem een knuffel, en krijgt ze een kusje(likje) van de hond terug. En dan is vaak ook alles weer goed.
  3. Weg rennen.🏃🏼‍♀️
    Onze mevrouw is goed in weg “rennen”. We gaan namelijk wel eens met z’n alle een stukje wandelen. Uiteraard gaat de kinderwagen mee voor als ze het niet meer vol houd. Maar goed, wanneer ze zelf loopt wilt ze natuurlijk overal naar toe. Ze mag tijdens het lopen best veel, maar zo gauw iets op haar pad komt wat niet mag, en ze doet het toch, draait ze om en gaat ze er hard vandoor. Echt een draakje.
  4. Aaien en dan toch knijpen.🙇🏼‍♀️
    De titel zegt het eigenlijk al. Eerst aaien en dan toch knijpen. Nee dit doet ze niet bij de hond. Ook bij papa en mama doet ze aaien, omdat ze weet dat slaan en knijpen niet mag. Maar vaak als ze begint met aaien, dan weet je 9 van de 10x wat daarna komt. Een knijpje. Het is niet hard, maar het hoort niet. Daarbij vind ze het nog leuk ook, en gaat ze erbij lachen. Nou lieve dochter, je weet dat het niet maag. We grijpen dan ook wel echt goed in. Dat ze als ze een stuk ouder is, en ze komt voor der zelf op denk ik nog, oke. Maar nu, nee, nu keuren wij dat echt niet goed.
  5. Omdraaien wanneer ze een schonen luier krijgt.
    Ja, welke dreumes heeft daar geen last van. Telkens weg rollen als ze een schone luier nodig hebben. En daarbij ook nog mopperen dat ze terug gelegd worden. En als het eenmaal klaar is, blijft onze mevrouw ineens stil liggen. Uhm, ga je nu niet meer rollen? Waarom ben je mama altijd zo aan het plagen tijdens het verschonen?
  6. Gillen als er weg moeten.
    Je kent het vast wel. Je dreumes is ergens aan het spelen, of mee aan het spelen. Maar jullie moeten weer terug naar huis, of gewoon verder je weg vervolgen. En op het moment dat je zegt; we gaan, doe je je schoenen aan, dan begint het feest. Eerst weg lopen om zo geen schoenen aan te hoeven doen. Als ze dan bij je is en je hebt haar schoenen aan, begint ze te brullen. Nou als of er moord in brand is, zo hard gaat ze dan te keer. Gelukkig stopt dit wel op het moment buiten zijn. Amen.

Wat waren de streken van jullie dreumesen? Laat dat in een reactie achter. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*