Het onderzoek

Vandaag is het zover. Vandaag is het onderzoek van mijn darm. Waarom gingen ze dit ook alweer doen? Dit wilde ze doen omdat ze vermoeden dat ik de ziekte van crohn heb. Doormiddel van een darm onderzoek, kunnen ze dit beter vaststellen. Door een bepaalde waarde dachten ze aan die ziekte, maar ze willen dat door dit onderzoek vaststellen, of juist uitsluiten dat dat het niet is. Maar goed, even bij het begin beginnen.

Donderdag

Gisteren ,donderdag, moest ik dus beginnen met het drankje te drinken. Dat was gelukkig pas in de avond om 18.30 uur moest ik daarmee beginnen. Maar ik mocht vanaf 16.00 uur niks meer eten, alleen nog maar drinken. Dus om geen avond eten “over te slaan” heb ik als lunch warm gegeten. Dit om het nog een beetje uit te houden om 18 en half uur niks te eten. Dat betekend inderdaad, ook geen ontbijt. Dus ik vanaf 16.00 uur ook echt niks meer gegeten. Maar dat is best lastig soms, vooral als je moet koken voor je 2 liefdes. Manlief en dochterlief moeten allebei gewoon avond eten natuurlijk. Gezien mijn vriend niet goed, en ook geen zin heeft om te koken, moet ik het doen. Daar sta je dan in de keuken, met je neus boven de heerlijke geur. Haha.

Later die avond begon ik netjes om 18.30 uur met het eerste liter drankje te drinken. Oeh wat smaakte dat ontzettend smerig zeg. Maar ik mocht er gelukkig tot 20.00 uur over doen. Maar dat deed ik niet. Ik wilde het zo snel mogelijk op hebben, zodat ik daarna gewoon normaal water kon gaan drinken. Zo gezegd, zo vies maar toch gedaan! Tegen 19.15 uur was ik klaar met het drinken. Het drankje moest binnen 1 a 2 uur werken, en anders moest ik nog meer gaan drinken. Maar ik was om 19.15 uur klaar en zat letterlijk 5 minuten later op de wc. Dus bij mij werkte het heel snel en goed! Nu hoef ik alleen morgen ochtend nog een liter te drinken, en daar ben ik klaar met die vieze drankjes.

Vrijdag

Vandaag is dan echt het onderzoek. Maar eerst moet ik nog even voor 07.30 uur een liter van het vieze drankje op drinken. Nou gisteren avond werkte het allemaal prima. Ik kan gewoon even een half uur op de toilet blijven zitten. Want het kwam er heel snel allemaal weer uit, en anders bleef ik heen en weer lopen/door trekken. Maar goed, ik moet vandaag om 10.30 uur in het ziekenhuis zijn, dus opa was hier rond half 10 zodat wij om kwart voor 10 weg konden. Eenmaal in het ziekenhuis waren wij er ruim op tijd. Zo op tijd, dat wij ook eerder geroepen werden. Wij werden mee genomen naar een uitslaap kamer, waar ik vast mocht gaan liggen op bed. Er werden vragen gesteld en er werd vast een infuus geprikt waar ik mijn roesje doorheen krijg.

Rond kwart voor 11 werd ik gehaald voor het onderzoek. Het onderzoek duurt ongeveer 3 kwartier, en mijn vriend mocht gewoon op mij wachten tot na het onderzoek. Ik zou de details allemaal besparen, maar het onderzoek was absoluut geen pretje. En inderdaad na 3 kwartier kwam ik terug. Ik was helemaal bij kennis tijdens het onderzoek, maar was wel heel moe. Nadat ik mijn vriend had gezien, viel ik daarna ik een lichte slaap. Ik kon alles om me heen horen, maar had wel mijn ogen dicht waardoor ik eigenlijk kun rusten/slapen.

Tegen half 1 mochten wij weer naar huis. Maar ikzelf mag 24 uur niet deelnemen aan het verkeer. Ja alleen lopend maar dat is dan alles. De uitslag was wel gelijk duidelijk dat het geen ziekte van crohn was/is. Daar ben ik wel heel blij mee, maar nu weten we nog niet waar mijn buikpijn dan steeds vandaan komt. Dus ik moet weer verder onderzocht worden. Eerst moet ik weer ontlasting inleveren. Dit keer wanneer ik buikpijn heb, en als ik kort daarna naar de toilet moet, dat ik dan mijn ontlasting opvang. Om zo misschien meer duidelijkheid te krijgen.

Helaas zijn wij dus nog niet verder gekomen wat ik allemaal heb. Dus moeten wij verder met onderzoeken. Ik zal jullie op de hoogte houden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*