BBQ sessie; spareribs & grillworst

Gisteren zijn we begonnen met de BBQ sessie. Eerst begon eigenlijk de dag met, wat gaan we doen? Gaan we naar de Efteling? Ja leuk gaan we doen.
Maar maandag hadden wij vlees besteld, en die moesten wij gisteren ophalen. Wij daar naar toe en vlees opgehaald. Voordat wij daar weer weg gingen was het al +- 09.45 uur. De Efteling gaat altijd om 10.00 uur open. Op de terug reis besproken of wij er nog wel heen moeten. Want voordat wij thuis zijn om het vlees in de vriezer/koelkast te leggen. Is het +- 10.30 uur. En om dan nog weg te gaan ben je tegen 11.15/11.30 uur bij de Efteling. Dit vonden wij toch een beetje laat, en zijn we over gestapt om verder te gaan om spullen om te halen voor vandaag. Eerst zijn we heerlijk wezen lunchen met z’n 2e. Daarna zijn we naar Kockengen geweest, om daar RUB voor het vlees te halen. Voor wij het wisten was de dag eigenlijk al om, en konden we onze dochter weer van de opvang halen.

Grillworst

Gisteren zijn wij ook begonnen met het maken van onze grillworst. Eerst hebben wij kipgehakt gehaald en kaas. Wij gaan grillworst met kaas maken. Daarna hebben wij blokjes kaas en kipgehakt met elkaar gemengd. Dit hebben wij door 4 gedeeld, en in vershoudfolie gedaan. In de folie rol je het zo op dat het al als een worst eruit ziet. Daarna hebben wij het in het water gedaan op het gasfornuis. Het water mag niet koken als het op het fornuis staat, maar hij moet wel warm genoeg zijn dat je dampen er vanaf ziet komen. Zo gauw de kern dan de 78graden heeft gehaald, haal je ze uit het water en laat je ze afkoelen. In de tussentijd dat het afkoelt kan je de BBQ aanzetten. Zorg wel dat je grillrooster schoon is, zodat je daar de worst kan af grillen. Kies een RUB uit die je graag wilt gebruiken voor de grillworst. Dit doe je dan in een schaal, en daar haal je de worst dan doorheen. Leg hem vervolgens op de BBQ, en grill hem nog circa 10 minuten rond om, dat er overal een grill plek op zit. De BBQ moet ongeveer 180 graden zijn. Laat hem een beetje afkoelen voordat je hem aansnijd, en daarna smullen maar!
Niet alles alleen opeten hea?? HAHA

Spareribs

Vandaag gaat dan de BBQ aan. Dit keer niet de braai, maar onze weber BBQ. Voor de spareribs hebben wij weer een sessie van +-6 uur op de planning staan. Vandaag lukt het niet om iets leuks te doen. Naja kan wel, als je wilt dat je BBQ sessie mislukt, anders zou ik lekker thuis blijven. Onder tussen regent het lekker, en staan wij gelukkig wel droog! Gisteren hebben wij de spareribs in de RUB gezet, van BigBoy. Dit is de eerste keer dat wij deze RUB gebruiken, en zijn daarom erg benieuwd hoe het gaat smaken! De ribs liggen er vanaf 11.30 uur op, en nu is het 6 uur ongeveer wachten tot het gegeten kan worden. Tussen door moeten wij straks de ribs insmeren met een saus, om het vlees sappig te houden. Ook moet het nog in het aluminium folie, en het als het klaar is even rusten. Dus al met al, echt rust heb je niet wanneer je BBQt. Een half uurtje van te voren komt er ook nog zalm bij en gaat de grillworst ook op de BBQ. Het word vanavond alleen maar vlees eten en verder niks.

Wil jij het uitgebreide recept hebben van de spareribs?
Klik dan hier!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*