Apenheul

Apenheul, wie kent dat nou niet? Wie is daar nou nooit eerder geweest?
Vandaag zijn wij heerlijk een paar uurtjes naar de Apenheul geweest. Het was een top dag. En voor Tessel was het de eerst keer dat ze ergens mee gaat en dingen ook echt ziet en beleefd. Ze is wel een keer eerder geweest. Maar ze was toen nog een stuk kleiner dat ze nu is. Ik denk dat ze toen een half jaar was, maximaal 8 maanden. Ik natuurlijk netjes alles voorbereiden. Drinken mee voor ons en voor Tessel, brood voor Tessel meenemen. Ik had ook voor de zekerheid maar zonnebrand meegenomen, je weet het maar nooit hier in Nederland.

De dag ervoor hebben wij ook maar eerst even gekeken hoe lang het rijden is. Niet dat het straks lang rijden is en je gaat laat van huis weg. Of juist net andersom, dan ga je vroeg an huis weg, en zijn ze laat open. Haha. Maar het viel allemaal gelukkig wel mee. Het was net iets meer dan 50 minuten rijden. Zo had Tessel de tijd om even in de ochtend een half uurtje te slapen. Dan is ze namelijk iets gezelliger dan wanneer ze dat niet doet.

Eenmaal bij de Apenheul, wist ze even niet wat ze zag. Allemaal aapjes die los liepen. Bij ons op de kinderwagen ging staan, zoeken naar iets lekkers. Maar totdat er een andere dier voorbij kwam lopen. Een EEND, hahah. Toen had ze alleen nog maar de aandacht voor de eend. Ze wist het ook zelf te benoemen dat het een eend was. Dit was in het begin, ze mocht van ons even zelf een stukje lopen, tussen de los lopende aapjes. Maar daarna deden wij haar weer vast. Ook puur omdat het in Apenheul een beetje berg achtig is. Dat is voor haar nog wel een beetje last lopen.

Gelukkig scheen de zon ook, en was het heerlijk om buiten te zijn. Je zag dat alle apen ook buiten waren. Want de binnen verblijven waren allemaal dicht. Totdat het rond 10.45 uur begon te miezeren. Ach dat is niet zo erg, daar kunnen wij wel tegen. Maar een paar minuten later kwam het met bakken uit de hemel vallen. Zo oke en nu? Wat moeten we nu doen? Nou een schuilplek zoeken waar we droog blijven.

Gelukkig hadden wij mazzel, want we stonden bij een binnenplaats met overkapping waar we konden schuilen. Dit heeft bijna 3 kwartier geduurd voordat het weer droog was. Maar toen het eenmaal droog was, was het ook gelijk weer bloed heet. Elke stap die ik zette zei ik steeds, het is warm, ik heb het warm. Het zweet breekt me een beetje uit. Maar goed, al met al hebben wij een leuke ochtend/begin middag gehad. We hebben met z’n alle genoten deze dag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*